Ieder Lied heeft zijn eigen Beat

\"\"
Hierbij post ik het nummer Winter uit 2009 op deze koude Dinsdag 21 December 2021 van de ierse band U2 friends als eerste opening van de pagina Ieder Lied heeft zijn eigen Beat!
U2 – Winter

Hierbij mijn 2e post. De franse zangeres en actrice Vanessa Paradis die op 22 December haar 49 ste verjaardag viert, scoorde in November van 1992 een dijk van een hit met Be My Baby.

Vanessa Paradis – Be My Baby

Hot Chocolate (Band) kwam op 23 december van 1975 als 1 na hoogste binnenkomer op nummer 18 binnen in de Top 40. (Hoogste binnenkomer was Queen 1970-1991 met Bohemiam Rhapsody) met de vertolking van You Sexy Thing met Eroll Brown als frontman die op 72 jarige leeftijd in mei 2015 overleed.

Hot Chocolate – You sexy thing

Vandaag op 24 december 2016 (5 jaar geleden) overleed Rick Parfitt op 68 jarige leeftijd. Rick was zanger en slaggitarist van de legendarische rockformatie Status Quo.Een van de vele hits die deze formatie voortbracht was Down down.

Status Quo – Down down

Op 1ste Kerstdag 25 december 2021 is Annie Lennox 67 jaar geworden. Te samen met Dave Stewart vormden ze begin jaren 80 de populaire Eurythmics.

Eurythmics, Annie Lennox, Dave Stewart – Here Comes The Rain Again

Joe Dolan overleed op 2e kerstdag van 2007, hij is slechts 68 jaar geworden. Dolan scoorde in 1975 wereldwijd met zijn Lady in blue.

JOE DOLAN – Lady in blue

Arjan Brass overleed op 28 December 2007 op 56 jarige leeftijd. Hij is vooral bekend van zijn hit Leonie uit 1976. Het nummer Leonie over een verloren liefde, werd enthousiast ontvangen en kwam tot de twintigste plaats in de Nederlandse Top 40 en de achttiende plaats in de Nationale Hitparade.

Arjan Brass – Leonie – 27-11-1976 • TopPop

Rob De Nijs mag vandaag op 2e kerstdag 79 kaarsjes uitblazen. En dat het vandaag ook op Zondag valt, heb ik maar zijn gelijknamige single voor jullie uitgekozen en deze staat ook in de NPO 2 Top 2000 lijst.

Rob de nijs – Zondag

Vandaag 29 December 2021 is Marianne Faithfull 75 jaar geworden. Deze britse dame werd ontdekt op een feestje van The Rolling Stones door Andrew Loog Oldham. In 1979 scoorde ze haar grootste hit in Nederland met \”The Ballad Of Lucy Jordan wat een cover was uit 1974 van Dr. Hook and the Medicine Show.

Marianne Faithfull — The Ballad Of Lucy Jordan 

Tracy Ullman geboren op 30 december 1959) is een Britse actrice, comédienne en zangeres die bekendheid verwierf als gastvrouw van de naar haar vernoemde televisieshow. Ullman is zeer bedreven in het spelen van typetjes en het nabootsen van accenten, zoals bijvoorbeeld Angela Merkel. In 1983 had Ullman succes als zangeres toen het platenlabel Stiff Records een aantal platen van haar uitbracht. Vooral \”Breakaway\” (een cover van Jackie DeShannon) en \”They Don\’t Know\” (origineel van Kirsty MacColl, die op deze versie ook achtergrondzang doet) en de cover \”My Guy\” van het Madness-nummer \”My Girl\” werden hits.Hierbij feliciteren we Tracy met haar 62 ste verjaardag!

Tracey Ullman – Breakaway (TOTP 1983)

Bobby Farrell overleed op 61-jarige leeftijd. Hij werd in de ochtend van 30 december 2010 dood aangetroffen in een hotelkamer in de Russische stad Sint-Petersburg. De avond ervoor had hij met zijn band (met onder anderen Jetty, Mai Tai) opgetreden. Farrell klaagde na het optreden over ademhalingsproblemen en pijn in zijn borst. Volgens de Russische autoriteiten overleed Farrell aan hartfalen. Hij werd op 8 januari 2011 begraven op begraafplaats Zorgvlied. Na 11 jaar wordt de muziek van Bobby nog steeds gedraaid en opnieuw gemixt!

Bobby Farrell ft Boney M. – King Of Dancin\’

Vandaag 30 December 2021 wat de boeken in gaat als warmste dag in december ooit, luister ik naar het album The Mustard Seed.Muzikaal neemt het album met ‘Heavy Water’ ook een zwaardere wending, waarin Son Mieux het kenmerkende bijna orchestrale geluid inwisselt voor kleine piano- en viool-klanken die de stem van Meiresonne begeleiden. De sfeer die die nummers creëren, sluit aan bij het bezinnende thema van het album. Van beide straalt een combinatie van melancholie en berusting af. De tweede stem van multi-instrumentalist Maud Akkermans voegt daar een positieve noot aan toe. Dit is echt een fortuinlijk album nummer, luister en oordeel zelf naar dit nummer: Heavy Water.

Son Mieux – Heavy Water

Op 31 December 2015 overleed Natalie Cole, de dochter van jazzzanger Nat King Cole. Als ode aan alweer 6 jaar geleden koos ik voor Miss you like crazy. Het is afkomstig van haar album Good to be back. Het liedje werd een succes aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. R.I.P. Natalie….

Natalie Cole – Miss You Like Crazy

Op 31 december 1948 werd Donna Summer *The Queen Of Disco* geboren, helaas stierf deze dame veel te jong op 17 Mei 2012.Met het nummer State of independence (oorspronkelijk van Vangelis en Jon Anderson) scoorde ze in 1982 een nummer 1-hit in de Top 40. In de Nationale Hitparade kwam het tot de derde plaats. Grote namen in het achtergrondkoor zijn onder anderen Michael Jackson, Lionel Richie, Dionne Warwick, Quincy Jones, Stevie Wonder, Christopher Cross en Brenda Russell..

Donna Summer ~ State Of Independence 1982 

Vandaag 50 jaar geleden op 2 februari was het de Schotse band Middle of the Road die als hoogste binnenkomer in de top 40 kwam met hun Sacramento, daarin met de voormalige kapster Sally Carr. Hun doorbraak was echter een jaar eerder met Chirpy Chirpy Cheek.

Middle Of The Road – Sacramento (A Wonderful Town) (1972) 

Op 3 januari 2022 mag Lloyd Polite Jr 36 kaarsjes uitblazen. Wij kennen deze amerikaanse R&B zanger natuurlijk van N-Toon tot 2004 daarna ging Lloyd solo.

Lloyd – Tru (Official Acoustic In-Studio Version)

Vanmorgen werd ik wakker met het bekende deuntje Nights in White Satin, wat wel bizar is dat,\”Tomo, The Flute\” (Niet dat Champagneglas) alias Ray Thomas: Legend of a Mind​ van Moody Blues​ op 4 Januari 2018 overleed.Vele fluitpartijen in het bovenstaande lied nam Ray voor zijn rekening!

Moody Blues – Nights in White Satin

Zoals beloofd op deze regenachtige 5 Januari aandacht voor Peter Tosh ex Wailers, terug naar 1979, daar kwam Peter vergezeld met Mick Jagger binnen op bovengenoemde datum op nummer 23 in de Top 40, nog geen 4 weken later behaalden ze samen de nummer 1 positie met Don\’t Look Back.

Terug naar 6 Januari 1981, waarin Fruitcake als hoogste binnen kwam op nummer 31 in een nogal voorzichtige beweging in het begin van het jaar van de top 40. Wel goed nieuws voor de fans van The Kinks die er 6 weken over deden om de nummer 1 positie te bereiken met hun Lola.

Vandaag op 7 Januari mag Kenny Loggins maar liefst 74 kaarsjes uitblazen. Kenny had het meeste succes in de jaren 70 en 80. Voor de film Top Gun schreef Giorgio Moroder het nummer Danger Zone voor Loggins.

ELVIS PRESLEY geboren op 8 Januari 1935 te Missisippi, als hij nog had geleefd, dan had \”The King of Rock \’n Roll\” 87 kaarsjes mogen uitblazen, helaas stierf The King op 42 jarige leeftijd. Hierbij post ik een mooi liedje als ode voor zijn verjaardag, Can\’t help falling in love.

Alexander James McLean (West Palm Beach (Florida), 9 januari 1978) is vandaag 44 jaar geworden en is een Amerikaans zanger en lid van de Backstreet Boys. In 1992 werd McLean door Lou Pearlman gevraagd om lid te worden van zijn nieuwe groep de Backstreet Boys. Samen met Nick Carter, Howie Dorough, Kevin Richardson en Brian Littrell zou hij deze groep gaan vormen. De Backstreet Boys werden immens populair en waren de succesvolste band van die tijd: wereldwijd werden er ruim 90 miljoen albums verkocht.

The Way We Were-songwriter Marilyn Bergman (93) overledenMarilyn Bergman, songwriter voor diverse artiesten en films, is zaterdag op 93-jarige leeftijd overleden in Los Angeles, meldt Deadline.Bergman schreef de songteksten met haar man Alan Bergman. Samen wonnen ze onder meer drie Academy Awards, vier Emmy Awards, drie Grammy Awards en twee Golden Globe Awards voor hun teksten.Ook won het echtpaar Oscars voor onder andere de nummers The Windmills of Your Mind, The Way We Were en de titelsong voor de film Yentl, waarin zangeres Barbra Streisand​ de hoofdrol speelde. Naast diverse nummers voor Streisand schreven de twee songteksten voor onder anderen Ray Charles​, Sting​ en Frank Sinatra​.

Pat Benatar (geboren Patricia Mae Andrzejewski, Brooklyn, New York, 10 januari 1953) is een Amerikaanse zangeres. In de jaren 80 scoorde ze enkele grote hits, waarvan Love is a battlefield de bekendste is. Dit nummer uit september 1983 werd in onder meer Nederland in het voorjaar van 1984 een nummer 1-hit in zowel de Nederlandse Top 40 als de Nationale Hitparade en de TROS Top 50. Tussen 1980 en 1984 won ze vier jaar achtereen een Grammy Award voor beste vrouwelijke rockact. Van harte gefeliciteerd met je 69e Verjaardag!

Op 11 januari 1979 waren Chris Norman & Suzi Quatro Fan Group met hun hit Stumblin\’ In de grootste stijger van 22 naar nummer 9 in hun 3e week, uiteindelijk stranden ze op de 3e plaats later in Februari dat jaar in de Nederlandse Top 40

Maurice Gibb die op 12 Januari 2003 overleed had naast zijn soloproject uit 1970 het meeste sukses met zijn tweelingbroer Robin die in 2012 overleed en Barry Gibb. In 1975 werd de draad weer opgepakt met hun nummer 1 hit, Jive Talkin\’ en 1977 met de opkomende Disco-rage en soundtrack, Saturday Night Fever.

13 Januari 1969: Yellow Submarine ligt in de winkelBeatles\’ memories brengen Yellow Submarine uit. Veel fans zien dit als het zwakste werk van The Beatles. De plaat zou uitgebracht worden tegelijk met de film. Dat gebeurt niet omdat The White Album net is uitgebracht. Yellow Submarine is de enige plaat van The Beatles die niet de eerste plaats haalt. Op het moment van het uitbrengen van Yellow Submarine staat The White Album namelijk nog steeds op 1.Dit staat voor pure nostalgie, ook 53 jaar later…….

Helen Folesade Adu (Ibadan, Nigeria, 16 januari 1959), kortweg Sade is de zangeres van de gelijknamige Britse band. Zij mag vandaag 63 kaarsjes uitblazen. In juli van 1984 verscheen het album Diamond Life en de tweede single was When Am I Gonna Make A Living. Het was echter de derde single, Smooth Operator, die voor de doorbraak zorgde.

https://www.youtube.com/watch?v=lgAmno8icDM