Ieder Lied heeft zijn eigen Beat

Hierbij post ik het nummer Winter uit 2009 op deze koude Dinsdag 21 December 2021 van de ierse band U2 friends als eerste opening van de pagina Ieder Lied heeft zijn eigen Beat!

Vandaag op 20 Maart is VanVelzen 44 jaar jong geworden. In 2006 bracht Van Velzen zijn debuutsingle Baby Get Higher uit, dat bij verschijnen werd uitgeroepen tot 3FM Megahit en de Schaal van Rigter ontving. Ook in Duitsland werd Baby Get Higher als single uitgebracht en het behaalde aldaar een 30e positie in de Airplay Top 100.Door een uitzending van het VARA-televisieprogramma De Wereld Draait Door waarin Van Velzen ‘verzoekjes’ van de andere gasten speelde, ontstond zijn rol als (eerste) ‘huisband’ van het programma.In januari 2007 speelde Van Velzen op Eurosonic Noorderslag en verscheen zijn tweede single, Burn. Burn werd Alarmschijf en behaalde de top 10 van de hitlijsten.

Op 16 Maart 1982 was Music die helaas vorig jaar op 5 December, veel te vroeg overleden musicus John Miles Fanclub de snelste stijger van plaats 20 naar nummer 7 in de Nederlandse Top 40. Music werd al 6 jaar eerder uitgebracht in 1976. Uiteindelijk werd het ern Top 3 hit voor Miles en het stond 17 weken in de lijst.

Sananda Maitreya, geboren als Terence Trent Howard (New York, 15 maart 1962), vandaag 60 jaar geworden, is een Amerikaanse zanger. Tot 2001 stond hij bekend onder de naam #TrentDArby scoorde vooral eind jaren tachtig enkele grote hits. Met Wishing Well scoorde hij in 1987 een nummer 1-hit in onder meer Nederland en de VS. Andere welbekende nummers zijn onder andere Sign your name, Dance little sister, Rain, Delicate en Holding on to you.

Hermannus Jantinus, Herman van Veen (Utrecht, 14 maart 1945) vandaag 77 jaar geworden, is een Nederlandse podiumkunstenaar, schrijver, componist, regisseur, muzikant, acteur en presentator. Hij is opgeleid tot violist, zanger en muziekpedagoog. Hilversum 3, is een cover van het lied Lang scho nimma g’sehn geschreven door Hans-Jürgen Buchner en zijn vrouw Ulrike Böglmüller, in het Beiers. Het was in 1984 een kleine hit voor Haindling, de band van Buchner. Het stond twaalf weken in de Duitse hitparade genoteerd met als hoogste plaats 33. Haindlings versie werd geen hit in Nederland. Willem Wilmink schreef er een Nederlandse tekst bij over de overheersing van popmuziek ten opzichte van klassieke muziek. Het werd Van Veens eerste top 10-hit sinds Suzanne uit 1967.


Neil Sedaka, geboren op 13 maart 1939 te Brooklyn, New York viert vandaag zijn 83 ste verjaardag. Sedaka, Amerikaans pop/rock zanger, pianist, en componist zit al bijna 55 jaar in het vak. Gedurende zijn lange carrière verkocht de zanger miljoenen platen als artiest en schreef hij meer dan 1000 songs voor zowel zichzelf als voor andere artiesten.Zijn eerste grote hit had Sedaka te pakken met ‘Oh! Carol’ (1959), dat wereldwijd de top 10 van de hitparades haalde. Dit deed hij nog eens dunnetjes over met het uit 1961 daterende ‘Calendar Girl’. Vele hits zouden nog volgen, waaronder ‘Breaking Up Is Hard to Do’ en ‘Bad Blood’.

#ErikMesie vandaag op 12 Maart 65 jaar geworden, opgegroeid in Apeldoorn, werd in de jaren 80 bekend als zanger en gezicht van de Nederlandstalige band Toontje Lager . Na het uiteenvallen van Toontje Lager in 1986 ging Mesie solo verder. Hij bracht twee albums uit en enkele singles. Zijn grootste succes was Zonder jou, dat op donderdag 27 februari 1986 TROS Paradeplaat was op Radio 3. De plaat werd een grote hit en behaalde de 8e positie in de Nederlandse Top 40 en de 10e positie in de Nationale Hitparade. Het nummer was oorspronkelijk van de Duitse band Münchener Freiheit (“Ohne Dich”).

Op 9 maart 1958 wordt in Stockport, Cheshire #MartinFry geboren. Fry groeide op in Bramhall, en leerde zijn toekomstige bandleden, Mark White en Stephen Singleton kennen toen hij ze interviewde voor het blad Modern Drugs. White en Singleton, toendertijd leden van de rockband Vice Versa, nodigden Fry uit om voor hun band als keyboardspeler te gaan fungeren. De band veranderde haar naam in ABC en gingen synthpopmuziek spelen. Door deze wijziging in hun muzikale stijl kwamen ze in het rijtje te staan van bands als Duran Duran en Spandau Ballet. Tussen 1982 en 1992 nam ABC zes studio albums op (‘The Lexicon of Love’, ‘Beauty Stab’, ‘How to Be a…Zillionaire!’, ‘Alphabet City’, ‘Up’ en ‘Abracadabra’) en een greatest hits verzamelalbum, getiteld ‘Absolutely’. Gedurende deze periode wisselde de band vaak van samenstelling, met Martin Fry en Mark White als enige constante bandleden. Na het uitbrengen van ‘How to Be a…Zillionaire!’ verdween ABC tijdelijk uit de spotlights omdat Fry een behandeling onderging tegen Hodgkin’s.ABC stopte in 1992, White verliet de muziekwereld om zich te gaan richten op Reiki. Martin Fry bleef samenwerken met EMI, hij werd door het label aan de kant gezet nog vóór zijn solo werk was uitgebracht. In 1997 blies Fry de naam #ABC nieuw leven in voor het album ‘Skyscraping’, een eerbetoon aan een aantal van zijn muzikale helden waaronder David Bowie, Roxy Music en The Sex Pistols. Hij werkte voor het album samen met Glenn Gregory van Heaven 17 en Honeyroot’s Keith Lowndes. De band ging op een uitgebreide tournee en trad op tijdens evenementen als Night of the Proms.In 2008 bracht Fry een nieuw ABC album uit getiteld ‘Traffic’. Het jaar erop bracht Fry en de originele ABC drummer David Palmer het album ‘The Lexicon Of Love’ live ten gehore in de Royal Albert Hall te Londen. De band werd begeleidt door het BBC Concert Orchestra. Anne Dudley van Art of Noise, toetseniste tijdens de opnames van het originele album, was tijdens dit optreden de dirigente. In 2009 tourden Fry en Palmer (als ABC) door de USA als onderdeel van de ‘Regeneration Tour’, tesamen met Terri Nunn van Berlin en Wang Chung.

Gary Numan is vandaag op 08 Maart 64 jaar geworden. Het is tevens ook nationale vrouwendag. Op 8 maart 1958 werd in het Londense stadsdeel Hammersmith de latere new-wave artiest Gary Numan geboren. Numan was van invloed op vele artiesten, waaronder Nine Inch Nails, Vive la Fête, Goldfrapp, Foo Fighters, Fear Factory, Marilyn Manson en zelfs Moloko en de Sugababes. Numan startte zijn carrière als punkzanger, maar toen hij in een opnamestudio de Moog ontdekte, verving Numan steeds vaker de gitaren door de populaire synthesiser. Zijn stijl veranderde naar New-Wave en elektronische muziek. Numan had in zijn carrière eigenlijk maar twee echte hits, in 1979 met ‘Are Friends Electric?l’ (met zijn band Tubeway Army) and ‘Cars’, van zijn debuutalbum ‘The Pleasure Principle’ uit hetzelfde jaar. Numan treedt nog steeds volop op en brengt ook met regelmaat een album uit.

Vandaag 07 Maart is Ernie Isley leadzanger van The Isley Brothers 70 jaar geworden. In 1965 tekenen The Isley’s een contract bij Tamla (een label van Motown) en scoren ze met hun eerste single bij dat label hun grootste hit allertijden met ‘This Old Heart of Mine’. Ondanks het succes, ook van het album This Old Heart Of Mine, worden de broers als tweederangs artiesten behandeld bij Tamla en vertrekken ze gauw genoeg naar Buddah Records in 1969. In 1990 wordt het nummer nog een keer een hit, een duet van Rod Stewart met Ron Isley

Gisteren op 05 Maart heeft Eddy Grant een mijlpaal bereikt, maar liefst 75 kaarsjes mocht hij uitblazen. Met I don’t wanna dance dat een lied is geschreven en geproduceerd door Grant zelf, werd uitgebracht in 1982. Hiermee veroverde hij een Top 5 hit mee in de Nederlandse Top 40. Naast zijn uitvoering bestaat er ook een versie van de Vlaamse zangeres Lady Linn.

Thomas Acda is vandaag op 06 Maart 55 jaar geworden. Niet of nooit geweest is de eerste en tevens grootste hit van Acda en Paul de Munnik. Het nummer komt van het album Naar huis en haalde in de zomer van 1998 de tweede plaats in zowel de Nederlandse Top 40 als de Nederlandse Single Top 100. Het stond maar liefst 22 weken genoteerd in der hitlijst.

Op 03 Maart 2017 overleed #TommyPage op 47 jarige leeftijd. Toen Page 18 werd werd hem gevraagd om de titelmelodie van de film Shag te schrijven. Later publiceerde hij dit als zijn eerste single. Het eerste album van Page werd in november 1988 uitgegeven door Sire/Warner Bros Records. Dit bestond uit hits zoals, A Zillion Kisses, Turning Me On, I Think I’m in Love, A Shoulder to Cry On en I’ll Be Your Everything.

Vandaag op 02 Maart is Chris Martin 45 jaar geworden. Deze uit Exeter afkomtige zanger, pianist en gitarist van niemand anders dan het Engelse Coldplay. In het voorjaar van 2008 scoorden de heren met Viva La Vida, wat eerst als download via ITunes uitkwam, daarna een hele dikke hit wereldwijd.

In Week 09 van 1978 was het nummer Fantasy van de wereld beroemde formatie Earth, Wind & Fire de grootste stijger, van plaats 28 naar nummer 18. Uiteindelijk stond dit nummer maar liefst 13 weken in de Nederlandse Top 40. Leadzanger #MauriceWhite overleed 6 jaar geleden in 2016.

Jake is vandaag op 28 Februari 28 jaar geworden. Hij groeide op in Nottingham en begon op zijn twaalfde met gitaar spelen. Op zijn zeventiende trad hij op tijdens het Glastonbury Festival. Op 12 oktober 2012 werd zijn debuutalbum Jake Bugg uitgebracht, hierop zijn duidelijk invloeden te horen van artiesten die hem inspireren zoals Donovan, Jimi Hendrix, Oasis, Bob Dylan en The Beatles. Het album bereikte de nummer 1-positie in de Britse albumlijst en was ook internationaal succesvol. In Nederland en Vlaanderen werd hij bekend door zijn single Lightning bolt uit oktober 2012.

Vandaag op 27 Februari is Henk Westbroek 70 jaar geworden. In 1982 verscheen de LP België van het Goede Doel. De hit In ’t leven werd geboycot door de NCRV omdat het betaalde liefde zou verheerlijken. De hit Gijzelaar door de Tros omdat het ex-gegijzelden geestelijk zou beschadigen. Hou van mij werd terughoudend ontvangen omdat het lied over incest zou gaan. Vriendschap en België werden probleemloos een succes. Samen met de andere zanger van Het Goede Doel, Henk Temming, vormde hij in 1982 een gelegenheidsproject Henk en Henk met als wapenfeit de hitsingle Sinterklaas, wie kent hem niet, die tevens werd opgenomen op de flexidisc die als goedkope geluidsdrager ter promotie van de plaat België bij aankoop gratis werd meegeleverd. In 1993 – nadat het begrip Zwarte Piet racistisch gevonden werd – namen Henk en Henk een regenboogversie van deze evergreen op. In 2014 brachten ze de single Sinterklaas wil met pensioen uit.[2In 1987 schreef Westbroek samen met Temming Toveren voor Herman van Veen. Na meningsverschillen met Temming stopte Westbroek in 1991 met Het Goede Doel en startte een solocarrière met hits als Waar ze loopt te wandelen, Loods me door de storm en Zelfs je naam is mooi

De Canadese pop/soulsinger Daniel Powter is vandaag op 25 Februari 51 jaar geworden. Powter is groot geworden door van zijn debuutalbum himself de single Bad Boy in 2005 uit te brengen. Hij scoorde hier in de Benelux een Top 5 hit mee.

Op 24 Februari 1991 bracht Stef Bos het nummer Papa uit. Het was zijn vierde poging de hitparade te bereiken. Het onderwerp van het plaatje is dat Bos in eerste instantie dacht veel te verschillen van zijn vader (Jij hebt jouw ideeën, Ik heb mijn ideeën), maar er gaandeweg bewust van wordt, dat de appel niet ver van de boom valt (Papa, ik lijk steeds meer op jou). In 1999 werd de single opnieuw uitgebracht, ditmaal in een live-versie. Deze single haalde echter niet de hitparades.

#GaryBrooker leadzanger van Procol Harum overleed 19 Februari jl.op 76 jarige leeftijd aan kanker.R.I.P. Gary….

Vandaag duiken we terug naar 30 jaar geleden, in 1982 wat typeerde in de opmars van de 2 koppige electronische Liverpoolse band Orchestral manouevres in the dark waar hun grootste hit Maid of Orleans afkomstig van hun 3e album binnen kwam op nummer 29 en uiteindelijk de eerste plaats bereikte van de Nederlandse Top 40. Na 1986 hielden de bandleden het voor gezien alleen Taylor McCluskey bleef over. Na twee teleurstellende verkopen van de laatste twee albums hield ook hij het voor gezien. Hij gaat op de achtergrond aan de slag en is mede verantwoordelijk voor enkele hits van Atomic Kitten. Vanaf 2006 zijn ze weer bij elkaar, maar de Gastoptredens bij de reeks concerten van “Night of the Proms” in Antwerpen en Rotterdam, najaar 2007, werden afgeblazen vanwege ernstige ziekte van de vrouw van McCluskey. Vanaf eind oktober 2009 volgen er nieuwe optredens van OMD. Eerst zijn er gastoptredens in The Night of the Proms in Antwerpen, Arnhem en Rotterdam en meteen daarna volgt een tournee met Simple Minds waarin OMD o.a. in de Heineken Music Hall (Amsterdam) en in Vorst Nationaal (Brussel) het voorprogramma verzorgt. Dus ja man en je kunt weer tickets bestellen voor OMD in 2022 alleen niet in Nederland……

Ook André Van Duin mag vandaag op 20 Februari 75 kaarsjes uitblazen. Als de zon schijnt uit 1983 , is afkomstig van zijn studioalbum Wij, met een twaalftal luisterliedjes. De B-kant Zitten in de zon werd geschreven door Harry van Hoof met Joost Timp .In 2009 bracht Van Duin nog een remix van zijn lied op de markt, dat even de Mega Top 50 op 3FM schampte. In het televisieseizoen 2016-2017 werd het gebruikt als reclamelied bij Jumboreclames. In 2017 werd het door luisteraars van de commerciële radiozender 100% NL tot beste Nederlandse zomerhit uitgeroepen, en nam Van Duin een nieuwe versie op met de band Van Huys Uit. Van Duin toen in het programma Jinek van 28 juli: “Ik keek naar de film en de melodie viel me meteen als vrolijk op; ik schreef er in korte tijd een nieuwe tekst bij. De oorspronkelijke schrijvers zullen wel weer verbaasd zijn als er aan het eind van het jaar weer auteursrechten ontvangen; ik weet overigens niet of de schrijvers nog leven.” Beide schrijvers zijn inmiddels overleden.

Ze brak in 2005 wereldwijd door met haar debuutsingle Pon de Replay, dat in veel landen de top 5 behaalde. Nog meer succes kreeg ze dankzij A Girl Like Me, waarop de hits SOS en Unfaithful staan. In 2007 maakte ze definitief haar naam als popartiest en sekssymbool met Good Girl Gone Bad. Het album omvat vele hits, waaronder Umbrella, Don’t Stop the Music, Take a Bow en Disturbia. In eind 2009 keerde ze terug met Rated R., waarmee ze een duistere kant van haarzelf liet zien. Van dit album werden Russian Roulette en Rude Boy hits. Loud leverde Rihanna veel nummer 1-hits in de Verenigde Staten op, waaronder Only Girl (In the World), What’s My Name?, S&M, California King Bed en Man Down. Ze scoorde met Talk That Talk hits als We Found Love en Where Have You Been. Van Unapologetic werden Diamonds en Stay hits. Rhianna gaat met klasse het weekend uit, want ze is vandaag op 20 Februari 34 jaar geworden!

#Seal is vandaag 59 jaar geworden. In 1991 scoorde de Brit wereldwijd van zijn debuutalbum afkomstig, Crazy als 2e single.

Miss Montreal zong ooit tijdens #debestezangers het lied, Door de wind, wat eigenlijk wel toepasselijk is met deze ” Winderige ” dagen in Nederland.

Ed Sheeran is vandaag op 17 februari 31 jaar geworden. Thinking Out Loud is een nummer van deze Engelse singer-songwriter. Het nummer kwam uit op 14 augustus 2014 en staat op Ed’s tweede studioalbum X. Thinking Out Loud is geschreven door Sheeran en Wadge. In de Nederlandse hitlijsten piekt het nummer op de eerste plaats en stond meer dan 30 weken in de Top 40.

We gaan 40 jaar terug in de tijd, met vandaag: In week 07 van 1982 kwamen the Four Tops binnen op nummer 27 met hun Don’t Walk Away in de Nederlandse Top 40. Wat uiteindelijk in 9 weken tijd een top 3 hit werd voor deze Amerikaanse Soulband. Het was de 2e single van hun album Tonight.

Vandaag 16 Februari mag Ava Max 28 kaarsjes uitblazen. Max, is een Amerikaans zangeres van Albanese afkomst. Ze werd in 2018 bekend door haar single “Sweet but Psycho”, die in ruim 17 landen de hitlijsten haalde. In 2019 ontving zij in Nederland twee keer platina voor dit nummer. Haar debuutalbum Heaven & Hell is uitgekomen op 18 september 2020.

Vandaag 13 Februari viert Robbie Williams zijn 48 ste verjaardag. Williams is de enigste solozanger die wereldwijd meer dan 50 miljoen platen achter zijn naam heeft staan. Precies 20 jaar geleden scoorde Robbie met Feel zijn langst genoteerde nummer in de top 40, liefst 20 weken en ook een nummer 1 hit. Op deze zondag zeg ik, voelen jullie het ook?


Leo Sayer
scoorde op 12 Februari zijn laatste grote hit in Nederland. Stond 7 weken en bereikte de top 3 van de top 40.
Het prachtige nummer When I Need You, was de opvolger van het 3 maanden eerder uitgebrachte en swingende You Make My Feel Like Dancing. Geniet op deze Zaterdag van deze popballad. Sayer is inmiddels 73 jaar.


Roberta Flack
is vandaag op 10 februari 85 jaar geworden! The First Time Ever I Saw Your Face” is
een nummer geschreven door de Britse singer-songwriter Ewan MacColl uit 1957. Het nummer werd voor het eerst uitgebracht door zijn latere vrouw Peggy Seeger. In 1969 werd het nummer gecoverd door de Amerikaanse zangeres Roberta Flack voor haar debuutalbum First Take. Nadat Clint Eastwood het in 1971 gebruikte in zijn film Play Misty for Me,wat trouwens een geweldige film was, werd het korte tijd later uitgebracht als single.


S
heryl Crow blaast vandaag 60 kaarsjes uit op 11 februari. Crow is een Amerikaans singer-songwriter en gitariste. In haar vroege werk bespeelde ze bij voorkeur de slidegitaar. Na een uitstapje in 2002 naar de popmuziek keerde ze terug naar de blues- en rockmuziek. In 1994 scoorde zij haar enige top 40 hit met All I Wanna Do.

U2 – Winter

Hierbij mijn 2e post. De franse zangeres en actrice Vanessa Paradis die op 22 December haar 49 ste verjaardag viert, scoorde in November van 1992 een dijk van een hit met Be My Baby.

Vanessa Paradis – Be My Baby

Hot Chocolate (Band) kwam op 23 december van 1975 als 1 na hoogste binnenkomer op nummer 18 binnen in de Top 40. (Hoogste binnenkomer was Queen 1970-1991 met Bohemiam Rhapsody) met de vertolking van You Sexy Thing met Eroll Brown als frontman die op 72 jarige leeftijd in mei 2015 overleed.

Hot Chocolate – You sexy thing

Vandaag op 24 december 2016 (5 jaar geleden) overleed Rick Parfitt op 68 jarige leeftijd. Rick was zanger en slaggitarist van de legendarische rockformatie Status Quo.Een van de vele hits die deze formatie voortbracht was Down down.

Status Quo – Down down

Op 1ste Kerstdag 25 december 2021 is Annie Lennox 67 jaar geworden. Te samen met Dave Stewart vormden ze begin jaren 80 de populaire Eurythmics.

Eurythmics, Annie Lennox, Dave Stewart – Here Comes The Rain Again

Joe Dolan overleed op 2e kerstdag van 2007, hij is slechts 68 jaar geworden. Dolan scoorde in 1975 wereldwijd met zijn Lady in blue.

JOE DOLAN – Lady in blue

Arjan Brass overleed op 28 December 2007 op 56 jarige leeftijd. Hij is vooral bekend van zijn hit Leonie uit 1976. Het nummer Leonie over een verloren liefde, werd enthousiast ontvangen en kwam tot de twintigste plaats in de Nederlandse Top 40 en de achttiende plaats in de Nationale Hitparade.

Arjan Brass – Leonie – 27-11-1976 • TopPop

Rob De Nijs mag vandaag op 2e kerstdag 79 kaarsjes uitblazen. En dat het vandaag ook op Zondag valt, heb ik maar zijn gelijknamige single voor jullie uitgekozen en deze staat ook in de NPO 2 Top 2000 lijst.

Rob de nijs – Zondag

Vandaag 29 December 2021 is Marianne Faithfull 75 jaar geworden. Deze britse dame werd ontdekt op een feestje van The Rolling Stones door Andrew Loog Oldham. In 1979 scoorde ze haar grootste hit in Nederland met “The Ballad Of Lucy Jordan wat een cover was uit 1974 van Dr. Hook and the Medicine Show.

Marianne Faithfull — The Ballad Of Lucy Jordan 

Tracy Ullman geboren op 30 december 1959) is een Britse actrice, comédienne en zangeres die bekendheid verwierf als gastvrouw van de naar haar vernoemde televisieshow. Ullman is zeer bedreven in het spelen van typetjes en het nabootsen van accenten, zoals bijvoorbeeld Angela Merkel. In 1983 had Ullman succes als zangeres toen het platenlabel Stiff Records een aantal platen van haar uitbracht. Vooral “Breakaway” (een cover van Jackie DeShannon) en “They Don’t Know” (origineel van Kirsty MacColl, die op deze versie ook achtergrondzang doet) en de cover “My Guy” van het Madness-nummer “My Girl” werden hits.Hierbij feliciteren we Tracy met haar 62 ste verjaardag!

Tracey Ullman – Breakaway (TOTP 1983)

Bobby Farrell overleed op 61-jarige leeftijd. Hij werd in de ochtend van 30 december 2010 dood aangetroffen in een hotelkamer in de Russische stad Sint-Petersburg. De avond ervoor had hij met zijn band (met onder anderen Jetty, Mai Tai) opgetreden. Farrell klaagde na het optreden over ademhalingsproblemen en pijn in zijn borst. Volgens de Russische autoriteiten overleed Farrell aan hartfalen. Hij werd op 8 januari 2011 begraven op begraafplaats Zorgvlied. Na 11 jaar wordt de muziek van Bobby nog steeds gedraaid en opnieuw gemixt!

Bobby Farrell ft Boney M. – King Of Dancin’

Vandaag 30 December 2021 wat de boeken in gaat als warmste dag in december ooit, luister ik naar het album The Mustard Seed.Muzikaal neemt het album met ‘Heavy Water’ ook een zwaardere wending, waarin Son Mieux het kenmerkende bijna orchestrale geluid inwisselt voor kleine piano- en viool-klanken die de stem van Meiresonne begeleiden. De sfeer die die nummers creëren, sluit aan bij het bezinnende thema van het album. Van beide straalt een combinatie van melancholie en berusting af. De tweede stem van multi-instrumentalist Maud Akkermans voegt daar een positieve noot aan toe. Dit is echt een fortuinlijk album nummer, luister en oordeel zelf naar dit nummer: Heavy Water.

Son Mieux – Heavy Water

Op 31 December 2015 overleed Natalie Cole, de dochter van jazzzanger Nat King Cole. Als ode aan alweer 6 jaar geleden koos ik voor Miss you like crazy. Het is afkomstig van haar album Good to be back. Het liedje werd een succes aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. R.I.P. Natalie….

Natalie Cole – Miss You Like Crazy

Op 31 december 1948 werd Donna Summer *The Queen Of Disco* geboren, helaas stierf deze dame veel te jong op 17 Mei 2012.Met het nummer State of independence (oorspronkelijk van Vangelis en Jon Anderson) scoorde ze in 1982 een nummer 1-hit in de Top 40. In de Nationale Hitparade kwam het tot de derde plaats. Grote namen in het achtergrondkoor zijn onder anderen Michael Jackson, Lionel Richie, Dionne Warwick, Quincy Jones, Stevie Wonder, Christopher Cross en Brenda Russell..

Donna Summer ~ State Of Independence 1982 

Vandaag 50 jaar geleden op 2 februari was het de Schotse band Middle of the Road die als hoogste binnenkomer in de top 40 kwam met hun Sacramento, daarin met de voormalige kapster Sally Carr. Hun doorbraak was echter een jaar eerder met Chirpy Chirpy Cheek.

Middle Of The Road – Sacramento (A Wonderful Town) (1972) 

Op 3 januari 2022 mag Lloyd Polite Jr 36 kaarsjes uitblazen. Wij kennen deze amerikaanse R&B zanger natuurlijk van N-Toon tot 2004 daarna ging Lloyd solo.

Lloyd – Tru (Official Acoustic In-Studio Version)

Vanmorgen werd ik wakker met het bekende deuntje Nights in White Satin, wat wel bizar is dat,”Tomo, The Flute” (Niet dat Champagneglas) alias Ray Thomas: Legend of a Mind​ van Moody Blues​ op 4 Januari 2018 overleed.Vele fluitpartijen in het bovenstaande lied nam Ray voor zijn rekening!

Moody Blues – Nights in White Satin

Zoals beloofd op deze regenachtige 5 Januari aandacht voor Peter Tosh ex Wailers, terug naar 1979, daar kwam Peter vergezeld met Mick Jagger binnen op bovengenoemde datum op nummer 23 in de Top 40, nog geen 4 weken later behaalden ze samen de nummer 1 positie met Don’t Look Back.

Terug naar 6 Januari 1981, waarin Fruitcake als hoogste binnen kwam op nummer 31 in een nogal voorzichtige beweging in het begin van het jaar van de top 40. Wel goed nieuws voor de fans van The Kinks die er 6 weken over deden om de nummer 1 positie te bereiken met hun Lola.

Vandaag op 7 Januari mag Kenny Loggins maar liefst 74 kaarsjes uitblazen. Kenny had het meeste succes in de jaren 70 en 80. Voor de film Top Gun schreef Giorgio Moroder het nummer Danger Zone voor Loggins.

ELVIS PRESLEY geboren op 8 Januari 1935 te Missisippi, als hij nog had geleefd, dan had “The King of Rock ’n Roll” 87 kaarsjes mogen uitblazen, helaas stierf The King op 42 jarige leeftijd. Hierbij post ik een mooi liedje als ode voor zijn verjaardag, Can’t help falling in love.

Alexander James McLean (West Palm Beach (Florida), 9 januari 1978) is vandaag 44 jaar geworden en is een Amerikaans zanger en lid van de Backstreet Boys. In 1992 werd McLean door Lou Pearlman gevraagd om lid te worden van zijn nieuwe groep de Backstreet Boys. Samen met Nick Carter, Howie Dorough, Kevin Richardson en Brian Littrell zou hij deze groep gaan vormen. De Backstreet Boys werden immens populair en waren de succesvolste band van die tijd: wereldwijd werden er ruim 90 miljoen albums verkocht.

The Way We Were-songwriter Marilyn Bergman (93) overledenMarilyn Bergman, songwriter voor diverse artiesten en films, is zaterdag op 93-jarige leeftijd overleden in Los Angeles, meldt Deadline.Bergman schreef de songteksten met haar man Alan Bergman. Samen wonnen ze onder meer drie Academy Awards, vier Emmy Awards, drie Grammy Awards en twee Golden Globe Awards voor hun teksten.Ook won het echtpaar Oscars voor onder andere de nummers The Windmills of Your Mind, The Way We Were en de titelsong voor de film Yentl, waarin zangeres Barbra Streisand​ de hoofdrol speelde. Naast diverse nummers voor Streisand schreven de twee songteksten voor onder anderen Ray Charles​, Sting​ en Frank Sinatra​.

Pat Benatar (geboren Patricia Mae Andrzejewski, Brooklyn, New York, 10 januari 1953) is een Amerikaanse zangeres. In de jaren 80 scoorde ze enkele grote hits, waarvan Love is a battlefield de bekendste is. Dit nummer uit september 1983 werd in onder meer Nederland in het voorjaar van 1984 een nummer 1-hit in zowel de Nederlandse Top 40 als de Nationale Hitparade en de TROS Top 50. Tussen 1980 en 1984 won ze vier jaar achtereen een Grammy Award voor beste vrouwelijke rockact. Van harte gefeliciteerd met je 69e Verjaardag!

Op 11 januari 1979 waren Chris Norman & Suzi Quatro Fan Group met hun hit Stumblin’ In de grootste stijger van 22 naar nummer 9 in hun 3e week, uiteindelijk stranden ze op de 3e plaats later in Februari dat jaar in de Nederlandse Top 40

Maurice Gibb die op 12 Januari 2003 overleed had naast zijn soloproject uit 1970 het meeste sukses met zijn tweelingbroer Robin die in 2012 overleed en Barry Gibb. In 1975 werd de draad weer opgepakt met hun nummer 1 hit, Jive Talkin’ en 1977 met de opkomende Disco-rage en soundtrack, Saturday Night Fever.

13 Januari 1969: Yellow Submarine ligt in de winkelBeatles’ memories brengen Yellow Submarine uit. Veel fans zien dit als het zwakste werk van The Beatles. De plaat zou uitgebracht worden tegelijk met de film. Dat gebeurt niet omdat The White Album net is uitgebracht. Yellow Submarine is de enige plaat van The Beatles die niet de eerste plaats haalt. Op het moment van het uitbrengen van Yellow Submarine staat The White Album namelijk nog steeds op 1.Dit staat voor pure nostalgie, ook 53 jaar later…….

Helen Folesade Adu (Ibadan, Nigeria, 16 januari 1959), kortweg Sade is de zangeres van de gelijknamige Britse band. Zij mag vandaag 63 kaarsjes uitblazen. In juli van 1984 verscheen het album Diamond Life en de tweede single was When Am I Gonna Make A Living. Het was echter de derde single, Smooth Operator, die voor de doorbraak zorgde.

In 1982 begon Young een solocarrière. De in dat jaar uitgebrachte single Love of the common people werd in eerste instantie een flop, maar in de zomer van 1983 scoorde hij alsnog een internationale hit met het nummer Wherever I lay my hat (oorspronkelijk van Marvin Gaye). Deze single werd onder meer een nummer 1-hit in het Verenigd Koninkrijk. De opvolger, Come back and stay, was eveneens wereldwijd succesvol. In 1984 bereikte een geremixte versie van Love of the common people de eerste plaats in Nederland en Vlaanderen. #PaulYoung is op 17 Januari 66 jaar geworden.

17 Januari 1927: de geboortedag van #EarthaKitt. In de jaren tachtig maakte ze eveneens een comeback als zangeres met de disco-hits Where Is My Man (1983), I Love Men (1984) (beide forse hits in de homoscene) en Cha-Cha Heels (1989), een samenwerking met Bronski Beat. In de jaren negentig ging Kitt op tournee door Noord-Amerika als de slechte heks in een toneelversie van The Wizard of Oz.

18 Januari, de dag dat de “Waarheid” uit kwam van Marco Borsato in 1997, ook mag Bobby Goldsboro maar liefst 81 kaarsjes uitblazen! Goldsboro koos in 1964 voor een solocarrière. De volgende tien jaar scoorde hij een resem hits en kreeg nog meer gouden platen, onder meer voor “Little Things” uit 1965, “It’s too late” uit 1966 en “Watching Scotty Grow” uit 1971. Zijn grootste hit werd “Honey” (1968), dat zijn enige nummer 1-hit werd in de Billboard Hot 100 en de Billboard Country-hitlijst. De gelijknamige lp voerde ook de Country-LP-hitlijst aan. “Honey” werd wereldwijd de best verkochte single van 1968 Goldsboro zou van dan af overigens meer succes hebben als country- dan als popartiest. Zijn laatste Top-40 hit in de Billboard Hot 100 was “Summer (The First Time)” uit 1973, maar in de Country Top-40 bleef hij opduiken tot de vroege jaren 1980. Ook zo zin in the Summer?

Vandaag 19 Januari was het de geboortedag van #FritsSpits, #JanisJoplin & #DollyParton, is een Amerikaanse countryzangeres en actrice, meest bekend van haar hits I Will Always Love You, 9 to 5 en Jolene. Dat ze ook in Nederland erg populair is blijkt wel in 2006. Parton kondigt aan in maart 2007 voor het eerst in 30 jaar een concert in Nederland te geven. De kaarten zijn binnen een dag uitverkocht. In 2008 treedt ze wederom op in Nederland, ditmaal in Ahoy. In 1996 komt de countryzangers wel op een hele aparte manier in het nieuws. Schaap Dolly, het eerste gekloonde dier ter wereld, wordt naar haar vernoemd omdat het beest uit borstweefsel is gekweekt. Dolly, zowel bekend door haar muziek als door haar indrukwekkende borstomvang, kan er de humor wel van inzien. Eén van haar meest bekende uitspraken is: ‘Het kost verschrikkelijk veel geld om er zo goedkoop uit te zien’.

#paulstanley, geboren als Stanley Harvey Eisen Queens, New York op 20 januari 1952), mag vandaag 70 kaarsjes uitblazen, is de zanger, gitarist en co-frontman van de Amerikaanse rockband KISS. Samen met Gene Simmons was Paul Stanley verantwoordelijk voor de meeste nummers die KISS opnam. Toen in 1978 de bandleden van KISS elk een soloalbum uitbracht, bleek dat van Paul Stanley het meest te klinken als KISS. “I Was Made for Lovin’ Youis een nummer van de Amerikaanse hardrockband KISS ,oorspronkelijk uitgebracht op hun album Dynastyuit 1979. Het werd uitgebracht als de A-kant van hun eerste single van het album, met “Hard Times” als de B-kant.

Paecal Jacobsen (Vlissingen, 20 januari 1974) is de gitarist en zanger van de Nederlandse band BLØF. Naast BLØF heeft Jakobsen ook samengewerkt met andere artiesten waaronder Fernando Lameirinhas, Cristina Branco (beiden afkomstig uit Portugal), Level 42-frontman Mark King, Doe Maar-bassist Henny Vrienten en Frank Boeijen, de vorige werkgever van BLØF-drummer Norman Bonink. Hiermee feliciteren we Pascal met 48e verjaardag

Nadat ik gisteren zeer verdrietig nieuws had met het overlijden van Meat Loaf begin ik vandaag met iets vrolijks, Stephen Ray Perry (Hanford, 22 januari 1949) is een Amerikaans zanger en songwriter, is vandaag 73 jaar geworden, vooral bekend als voormalig zanger van de rockband Journey. Ook had Steve Perry een succesvolle solocarrière tussen medio jaren 80 en medio jaren 90.

Op 23 Januari 1986 stormde Mr. Mister de top 10 binnen met hun mooie en toffe vertolking van Broken Wings. Het bereikte uiteindelijk de 3e plaats in de Nederlandse Top 40. Deze amerikaanse pop/ rockformatie beleefde van 1982 tot 1990, acht gouden jaren, waarna een stilte van 20 jaar de band weer de draad oppakt.

Ook Aaron Neville mag vandaag 81 kaarsjes uitblazen. Aaron bracht in 1993 na vele successen het album The Grand Tour uit. Daarvan kwam de single Don’t Take Away My Heaven.

Vandaag 24 Januari wordt Neil Diamond 81 jaar. Neil bracht in 1972 het album Moods uit, 2 jaar later op 6 December 1974 verscheen Morningside op single. Een mooi begin van deze eerste werkdag van een nieuwe week.

#AnitaBaker is vandaag op 26 Januari 64 lentes jong geworden. In 1982 tekende Baker bij het Beverly Glen-label van oud-Arista-werknemer Otis Smith, en een jaar later kwam haar eerste soloalbum uit. Ze scoorde vooral met ballads als Sweet Love dat in 1986 haar grootste hit werd.

Nicholas Berkeley #NickMason​ is een Britse drummer. Hij is vandaag 78 jaar geworden!Hij is bekend geworden als drummer en sporadisch componist van de band pink floyd Hij is de enige die sinds de oprichting in 1965 altijd deel heeft uitgemaakt van de band. Ter gelegenheid heb een mooie live versie voor jullie uitgezocht waar Nick de sterren van de hemel speelde.

Op 28 Januari 1987 kwam de Noorse Band A-ha als hoogste genoteerde band binnen op nummer 26 met het aanstekelijke nummer Cry Wolf. Het is de tweede single van hun tweede studioalbum Scoundrel Days.Het nummer werd een hit in Europa. In A-ha’s thuisland Noorwegen haalde het de 2e positie. In Nederland was de plaat op vrijdag 9 januari 1987 Veronica Alarmschijf op Radio 3 en werd een bescheiden hit. De plaat bereikte de 16e positie in de Nederlandse Top 40 en de 12e positie in de Nationale Hitparade. In België bereikte de single de 9e positie van de Vlaamse Radio 2 Top 30.

https://www.youtube.com/watch?v=4tTl_hDnBOU

The Hengles uit Amsterdam zijn 2022 goed begonnen! Nieuw music label en er is een nieuwe single uitgebracht, Country Girl, de zoveelste alweer op rij en over de titel kunnen de heren wel kort zijn, toch?De nieuwe Sprinter voor week 05 van 2022.

30 Januari 2022 is #PhillCollins 71 jaar geworden.Hij werd bekend als drummer en leadzanger van de progressieve-rockband Genesis, won als soloartiest verscheidene Grammy’s en een Academy Award. Zijn singles, die vaak over verloren liefdes gaan, varieerden van het met drums beladen In the Air Tonight, tot het dance-popnummer Sussudio.


Justin Timberlake (Memphis, 31 januari 1981) is een Amerikaans singer-songwriter en acteur. Timberlake werd in de jaren negentig bekend als lid van de boyband *NSYNC. In 2002 bracht hij zijn eerste soloalbum Justified uit. Als acteur had hij rollen in diverse films waaronder The Social Network en In Time. Justin mag vandaag 41 kaarsjes uitblazen!

error: Content is protected !!