Elke Dinsdag

  • De Vitaminenschijf

Vanaf 11 Januari komt hier de wekelijkse Vitaminenschijf te staan!

Vanaf 2017 maken Bart Maessen (28) en Robin Zomer (29) als duo muziek onder de naam BENR. De twee muzikanten leerden elkaar 16 jaar geleden kennen op school en zijn sindsdien beste vrienden. Het verhaal van het Popduo begon dit jaar als een jongensboek; Nadat Qmusic dj Kai Merckx de hertaalde BENR-versie van ‘The Last Time’ van The Script aan The Script zelf liet horen, was de wereldberoemde Ierse band zo enthousiast dat ze Bart en Robin persoonlijk hebben uitgenodigd om het nummer samen met hen op te voeren in een uitverkochte Ziggo Dome op 20 en 21 maart 2020. Door de gevolgen van de Corona-maatregelen spatte deze droom tijdelijk uiteen, maar gelukkig staat het optreden opnieuw ingepland op 10 en 11 juni 2022. De eigen releases van BENR doen het goed! Met een herhaaldelijke notering op de playlist èn de TOP20 van 100%NL worden de frisse poptracks onwijs goed ontvangen door de luisteraars. De hoogste notering in de TOP20 was voor de hit ‘Statisch’ die op Spotify ook meer dan 1 miljoen keer gestreamed is. Onlangs verscheen hun nieuwste single “Eennachtsvlieg” en wat een gave plaat is dit geworden. Het is tevens de nieuwe Vitaminenschijf voor Week 11-2022.

Josephine Odhil, ook wel bekend onder Josephine van Schaik, speelde met haar voormalige band ‘The Mysterons’ al op festivals zoals Lowlands, Transmusicales, en ITGWO. Met haar nieuwe project ‘ Josephine Odhil’ maakt ze mysterieuze songs die je mee zullen nemen naar een wereld ver van hier. Onlangs werd op 25 Februari 2022 Secrets uitgebracht, een lied over de kunst van het geheim bewaren. De kleinste hint zou het allemaal kunnen verraden…deze week uit verkoren tot De Vitaminenschijf voor Week 09-2022.

De Vitaminenschijf voor week 08 is bekend! De keuze is gevallen op Van Dik Hout die afgelopen vrijdag 18 Februari jl. hun nieuwste single presenteerde aan de wereld, Op De Golven Dansen Wij, naar aanleiding het overlijden van drummer Oscar Kraal vorig jaar. De band gaat ook komend jaar op tournee.

Eelke lanceerde op Vrijdag 11 Februari zijn EP Tomorrow Same Time, met daarop zijn nieuwste Single, Flower Souls, dat is een liedje van je meeneemt na een voorproefje Lente, waar het gaat over afwachten, bloemen en de wortels niet kunnen opgeven!Dit is de nieuwe Vitaminenschijf voor week 07.

Elephant heeft een nieuwe single uit genaamd Medicine. Daarvan is de timing uitstekend. Ook qua sfeer past het uitstekend bij de tijd van het jaar. Toch zitten er ook lichte klanken in het nummer verstopt, waardoor het ook prima mee kan naar de warmere dagen later dit jaar. Het medicijn dat Elephant je wil toedienen moet helpen tegen negativiteit en sluimerend cynisme. Na Calling van vorig jaar wordt het eens tijd voor een echt muziek Medicijn!Medicine is gekozen tot de nieuwe Vitaminenschijf van Week 06-2022!

Vers uit de tijdmachine komt het viertal genaamd Zuster Zonnebloem. Begeleid door groovy ritmes, kleurrijke melodieën en hypnotiserende zang brengen zij een show waarin de gezamenlijke vibe van deze groep onmiskenbaar is. In 2020 brachten ze al heerlijke muziek uit waarvan je echt deze band in een muzikaal daglicht zet, zoals Outta Control (mijn favoriet) & Without Time, gevolgd in 2021 met o.a. Winds of Change en de EP Deja Vu. Afgelopen Vrijdag 7 Januari jl. was het zover……want ‘Law of Attraction’ is overal uit in de wereld!🏵️🌄Trek je dansschoenen aan, maak je handen klaar om te klappen en warm die stemmen op, het is tijd voor een feestje!! 🎉🌞Op 11 Januari uitgeroepen tot De nieuwe Vitaminenschijf en te horen bij De Muziekvitaminen.

Timo de Jong afkomstig uit Leeuwarden, maakt Americana muziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan zeshonderd keer op, waaronder drie keer Eurosonic Noorderslag en meerdere tours door Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens elk optreden. Onlangs kwam zijn nieuwste single uit, wel verrassend om zo even te noemen, heerlijke country vermengd met een popsausje is deze song, Unparalleled.Dit nummer is in Week -1 van 2022 de nieuwe Vitaminenschijf!

Dinsdag 18 Januari heb ik tijdens de live uitzending van de Muziekvitaminen een interview met de in Utrecht geboren Lukas Batteau, sinds vorig jaar ben ik hem gaan volgen in zijn melodieuze muziekkeuze, zoals Down To The Sea & Need A Friend. Onlangs is zijn nieuwste aanwinst de wereld in geslingerd, Hope To Come. Dit is de nieuwe Vitaminenschijf voor Week 03-2022.

Lukas Batteau – Hope To Come

De Alkmaarse band 3 Point Landing heeft al eerder meegedaan aan de Rob Acda Award in Haarlem. Daarna zijn ze ‘op sleeptouw genomen’ door het provinciale muziekplatform NH-Pop. De band is de laatste weken behoorlijk actief als het gaat om het droppen van singles. Zo ook met de nieuwe single ‘Haunted’. Al eerder heeft de band ‘Shadow Work’ en ‘Portal’ al uitgebracht.’Haunted’ is volgens 3 Point Landing een spooky song dat perfect is voor Halloween. Het gaat over hoe maf, eng en opwindend het is om te ontdekken dat je huis ‘haunted’ is; over het leren leven met spoken uit je verleden. Net als de twee voorgangers komt ook ‘Haunted’ (voormalig Vitaminenschijf) op het nog te verschijnen debuutalbum, Shadow Work. Ook hebben ze voor het uitbrengen van hun album op 14 Januari jl. hun volgende single, Utopia gedropt en dat is de Nieuwe Vitaminenschijf voor Week 04 van dit jaar. Het album komt uit op 10 maart en de band viert dat op dezelfde dag met een release show in de Alkmaarse Podium Victorie.

Wie is Pauwel? Dat is een singer songwriter uit Sint Niklaas, die in de lente van dit jaar zijn debuutalbum Deer zal uitbrengen. Voorheen bracht hij nog een EP uit in 2020 met daarop zijn radio-hit Molly. Met Bones is echter hele andere koek, waarin hij je oren op een smaakvolle manier dit fijne liedje weet te inspireren, daar tegenover stond Pauwel met zijn eerste gelijknamige single Deer met een complete band. Het geluid voor de toekomst……Terecht de nieuwe Vitaminenschijf voor week 5!

Pauwel – Bones
error: Content is protected !!