Vitaminen-schijf

Kofko (geboren als Wybe Wiersma in 1997) is een Nederlandse kunstenaar en interdisciplinaire componist; werken in alternatieve rock en popmuziek, klassieke muziek en met beeldend kunstenaars.Omdat hij ook zijn eigen muziek wilde kunnen produceren, begon hij aan zijn tweede bachelor (klassiek) Compositie en Muziekproductie aan het Prins Claus Conservatorium na het afronden van zijn bachelor gitaar aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. Na in verschillende rockbands te hebben gespeeld, zoals The Mandrills en Curnoi, werkt hij nu aan zijn eerste releases als Kofko en Kofko’s Courtesy op zijn zelfverklaarde label Double Double You Records.Met dank aan Kofko’s kwam hun eerste single Swallow uit op 30-12-2022. Hun tweede single Silver Sea is uitgebracht op 03-03-2023 en uitgeroepen tot de nieuwe Vitaminenschijf voor week 10-2023. Deze prachtige “ballad” is een lied die we willen verwelkomen in deze lijst en hopelijk mogen ze meer van deze beauty’s afmeren.

Voor Week 09 is de nieuwe Vitaminenschijf keuze gevallen op de vierkoppige band Backyard Palace afkomstig uit Leiden, die hun eerste nieuwe single dropt met Dice! Dus pak de dobbelstenen erbij en kijk of het (Muziek) geluk ook jouw kant oprolt. Je hoort hem op Woensdag 02 Maart 2023 bij de Muziekvitaminen.

Vandaag op 22 Februari 2023 in week 08 heb ik gekozen voor The Hengles, deze Amsterdamse formatie dropte onlangs hun nieuwste aanwinst voor 2023! Flashes Of Green werd op Vrijdag 17 Februari gelanceerd. Ook de hoesontwerp mag er zeker zijn, gemaakt door Paul van Rijswijk. The Hengles zijn zijn nu voor de 4e keer genomineerd tot de Vitaminen-schijf. Beluister hem hieronder.

The Vices maken er traditioneel altijd van om begin van het jaar hun nieuwste single de wereld in te slingeren! Dit Gronings viertal heeft een bijzonder goed 2022 achter de rug met vele uitverkochte zalen. “Never Had To Know” is in ieder geval al een prima start en zeker als het refrein halverwege begint met zeer aanstekelijke dansbare vibes, dat belooft wat voor hun komende album voor 17 Maart a.s. The Vices (02-23) uitgeroepen tot De Vitaminenschijf te horen bij De Muziekvitaminen

Beste bezoekers, het is weer 2023, dus wekelijks gaan we jullie weer op de hoogte houden wie er in de schijnwerpers wordt pezet!